'de Joffers'​

Twee ongehuwde zusters lieten in 1950 dit pand bouwen, vandaar nu de naam Het Huis ’de Joffers’, (juffrouw). Een van de dames was onderwijzeres aan de plaatselijke dorpsschool. Ze bouwden hun huis naast de school en zo zagen de joffers heel wat generaties dorpsjeugd in en buiten het schoollokaal aan zich voorbij trekken. De zusters behoorden tot een notabele familie in het dorp en zij hadden hun jeugd doorgebracht op Kasteel Ooijen, een kasteel in het nabijgelegen Ooijen. De familie had dit echter voor de oorlog moeten verkopen, en toen hun nieuwe villa naast het kasteel gebombardeerd werd, lieten de zussen het huis, dat nu bekend staat als het Huis 'de Joffers', in de dorpskern bouwen. 

De huidige eigenaresse van ‘de Joffers’ bracht zelf ook haar jeugd door op Kasteel Ooijen. Bij het vrijkomen van het Huis ‘de Joffers’ in de zomer van 2002, was deze gedeelde ervaring voor haar dan ook één van de redenen om dit huis aan te kopen. Hoewel zij op het ogenblik haar domicilie in London heeft, voelt zij zich nog steeds erg verbonden met haar ‘wortels’ hier in Broekhuizenvorst. Zoals zij zelf zegt: 


‘Ik vind het fantastisch om dit heerlijke huis, mijn dorp, en mijn omgeving met u te mogen delen, en hoop dat u van deze oase van rust en comfort zult genieten. Mijn schoonzus, Mieke Kruijsen is uw gastvrouw. Zij zal u persoonlijk welkom heten en haar warmte en enthousiasme inzetten om uw verblijf in het Huis ‘de Joffers’ onvergetelijk te maken’.


Met vriendelijke groet,
May Hermans 


Op aanvraag is het ook mogelijk om ‘de Joffers’ voor een weekend of midweek te huren. Stuur een e-mail naar info@hethuisdejoffers.nl of neem contact op met onze gastvrouw, Annemiek +31 61 368 1159 of May, de eigenaresse +44 07 929 824 335

Nu boeken
Laden
Oeps!
 U voert een webbrowser die we niet volledig ondersteunen. Upgrade voor een betere ervaring.
De browser upgraden